Επετειακή εκδήλωση για τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης (ΕΚεΠΕΚ) & απονομή τιμητικού βραβείου, 28 Απριλίου 2017, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Στην επετειακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με αφορμή τη δεκαπεντάχρονη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης (ΕΚεΠΕΚ), απονεμήθηκε τιμητικό βραβείο στη μνήμη του ιδρυτή της ιστοσελίδας, Καθηγητή Γιώργου Παπαδημητρίου, για την επιστημονική του δράση στο πεδίο της περιβαλλοντικής προστασίας μέσα και από τη σύσταση της επιστημονικής ομάδας «Νόμος και Φύση». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Διευθυντής του ΕΚεΠΕΚ Καθηγητής Γρηγορης Τσάλτας, η ιστοσελίδα αποτελεί «αληθινό φάρο για την επιστημονική κοινότητα στον τομέα της προώθησης της πολιτικής της περιβαλλοντικής προστασίας και της βιώσιμης ανάπτυξης στην Ελλάδα».

Στην ίδια εκδήλωση παρουσιάστηκε από τον ομ. Καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Στ. Περράκη, την Αντιπρόεδρο του ΣτΕ Μ. Καραμανώφ, τον πρώην Αναπληρωτή ΓΓ ΟΗΕ Σωτ. Μουσούρη και τον Α. Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιά Γ. Σαμιώτη το νέο, εξαιρετικά ενδιαφέρον συλλογικό έργο «Περιβάλλον. Διεθνής Προστασία, Πολιτική – Δίκαιο – Θεσμοί» που συνέγραψε και επιμελήθηκε ο Καθηγητής Γρ. Τσάλτας με ομάδα ερευνητών του ΕΚεΠΕΚ. Ο τόμος κυκλοφορεί ήδη από τις εκδόσεις Ι. Σιδέρη και είναι αφιερωμένος στον αείμνηστο Γ. Παπαδημητρίου.

Το κείμενο της ανακοίνωσης διαθέσιμο εδώ.