Παρουσίαση βιβλίου: «Θαλάσσιος χωροταξικός σχεδιασμός», 9 Νοεμβρίου 2017, Αθήνα

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και η Επιστημονική Εταιρία Δικαίου, Πολεοδομίας και Χωροταξίας, σας προσκαλούν την Πέμπτη 9.11.2017, στις 17:00 στο κτήριο Αβέρωφ του ΕΜΠ, στην παρουσίαση του βιβλίου «Θαλάσσιος χωροταξικός σχεδιασμός» του ομότιμου καθηγητή Λουδοβίκου Βασενχόβεν που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης.

Πώς μπορούμε να σχεδιάσουμε το χρόνο και τον τόπο άσκησης ανθρώπινων δραστηριοτήτων στη θάλασσα; Σε αυτό το ερώτημα απαντά ο θαλάσσιος χωροταξικός σχεδιασμός.
Για να μπορέσει να υπάρξει μια ολοκληρωμένη στρατηγική χρειάζεται μια βαθειά κατανόηση του θαλάσσιου χώρου, της γεωγραφίας του αλλά και των διεθνών κανόνων που διέπουν τις θάλασσες και τις ακτές.
Στο βιβλίο παρουσιάζεται η προσπάθεια της Ελλάδας, στα πλαίσια της Ε.Ε, να εφαρμόσει ειδικά χωροταξικά πλαίσια, με στόχο τόσο τη ρύθμιση της ανθρώπινης δραστηριότητας στις θάλασσες και τις ακτές όσο και την προστασία του περιβάλλοντος και την βιώσιμη ανάπτυξη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

  • Κωνσταντίνος Σερράος: Καθηγητής ΕΜΠ, Αντιπρόεδρος ΕΛΛΕΤ
  • Κωνσταντίνος Μενουδάκος: Επίτιμος Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Πρόεδρος της ΕΕΔιΠοΧ, Πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα
  • Ευάγγελος Ασπρογέρακας: Χωροτάκτης-Πολεοδόμος, Ειδικός Επιστήμονας ΥΠΕΝ, εκλ. Επ.Καθηγητής Παν. Θεσσαλίας
  • Λουδοβίκος Βασενχόβεν: συγγραφέας του βιβλίου.

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Θαλάσσιος χωροταξικός σχεδιασμός

Πέμπτη 9.11.2017 στις 17:00
Κτήριο Αβέρωφ (Πατησίων) – Αίθουσα τελετών του ΕΜΠ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ

www.cup.gr